Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Trygghetsfrågor

Hur trygga upplever vi att vi är i Örnsköldsvik?

Brå Örnsköldsvik arbetar med trygghetsfrågor för att göra Örnsköldsviks ännu tryggare. De senaste årens trygghetsmätningar (polisens egen trygghetsmätning) är Örnsköldsvik en av de tryggaste kommunerna i Sverige I sin storleksordning då det gäller medborgarnas egna upplevelser. Örnsköldsvik ligger bra till i grupppen storkommuner i landet, när det gäller trygghet i allmänhet. Undersökningen har gjorts av Sveriges kommuner och landsting tillsammans med myndigheten för samhällskydd och beredskap.  

För att Örnsköldvik fortsättningsvis ska upplevas trygg behövs allas gemensamma krafter och den enskildes civilkurage. Brå Örnsköldsvik vill stimulera till lokalt engagemang och initiativ.

Som enskild eller förening kan du engagera dig där du bor genom att delta i lokala trygghetsgruppen, starta grannsamverkan, ge tips om eventuellt klotter/skadegörelse eller delta i vuxenvandring på stan eller i din by. (se info i vänster kolumn).

TILLSAMMANS gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare.

TRYGG UNGDOM

Klicka här för mer information om de stöd och hjälp som finns för unga eller för dig som är orolig för någon ungdom i din närhet.

 

 

Sidan uppdaterades

2020-11-19

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brå Örnsköldsvik

Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost