Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Stödcentrum för unga brottsutsatta

För dig som har blivit utsatt för brott och är 20 år eller yngre.

Att bli utsatt för ett brott är ofta en svår upplevelse och man kan behöva någon att prata med. Hur en person som blivit utsatt för brott reagerar är väldigt individuellt. Det är vanligt att man kan känna sig rädd, arg och ledsen. Det är också vanligt att man får svårt att sova, får svårt att koncentrera sig eller inte känner igen sig själv och sitt beteende. Många frågor kan dyka upp: Varför blev just jag utsatt? Vad händer i en polisutredning? Hur går en rättegång till? Vi på Stödcentrum för unga brottsutsatta arbetar för att hjälpa dig med dessa frågor.

Vi på Stödcentrum ger dig råd, information och praktisk hjälp. Vi erbjuder samtal till ungdomar under 20 år som utsatts för brott. I samtalen ger vi information om vilket stöd som finns att få i samhället. Du får även information om rättsprocessen, hur man gör en polisanmälan. Vi pratar även om vanliga reaktioner på brott och du får möjlighet att berätta om händelsen.

Stödcentrum är en öppen verksamhet, vilket betyder att vem som helst inom målgruppen kan vända sig till Stödcentrum för att få stöd. Brottet behöver inte vara polisanmält. Vi har tystnadsplikt och alla besök är gratis. Även du som är förälder, syskon eller kompis till en ungdom som blivit utsatt för brott kan höra av dig till oss för råd.

Sidan uppdaterades

2019-02-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Stödcentrum för unga brottsutsatta
073-274 85 21
Skicka e-post

Fält- & Stödteamet
Barn, ungdom och familjeenheten