Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Medling vid brott - ett möte med två vinnare

Medling är ett frivilligt möte mellan en ungdom som begått brott och den som drabbats av brottet. Parterna träffas för att samtala om det som hänt tillsammans med en opartisk medlare. Målet med medling är att minska de negativa följderna av brottet. En förutsättning för att medling ska kunna bli aktuellt är att brottet ska vara polisanmält och erkänt.

Medlingsverksamheten vänder sig till alla som har utsatts för någon form av brott och till gärningspersoner i åldrarna upp till 21 år. Medling är frivilligt för båda parter och ett komplement till den vanliga rättsprocessen och ersätter därmed inte en rättegång.

Medling kan ske i alla brott där det finns en motpart, exempelvis snatteri, stöld, skadegörelse, olaga hot, rån och misshandel. Det innebär att målsägande, den som drabbats av brottet, kan vara en privatperson eller en representant för en butik, ett företag eller en myndighet.

Du kan själv - både som brottsutsatt och gärningsperson - ta initiativ till medling genom att kontakta utredare hos polisen, socialsekreterare eller kommunens medlingsverksamhet.

Välkommen att kontakta samordnaren för medlingsverksamheten för mer information!

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Anette Nordström
Medlare
073-275 10 89
Skicka e-post

Josefin Nordlund
Medlare
070-190 90 86
Skicka epost

Besöksadress
Fabriksgatan 25
891 33 Örnsköldsvik