Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Kvinnojouren

Kvinnojouren i Örnsköldsvik är en förening som stödjer våldsutsatta kvinnor. Med våld menas fysiskt, psykiskt, materiellt, ekonomiskt, sexuellt, försummelse och latent. Vi arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Kvinnojouren kvinnogemenskap har funnits i Örnsköldsvik sedan 1983 och vi har lång och god kunskap om våld i nära relation.Våra 25-30 volontärer engagerar sig i de kvinnor och barn som bor och har bott hos oss i något av våra skyddade boende.

Hjälpen är så kallad hjälp till självhjälp där vår volontär lyssnar, stöttar och följer med till olika myndigheter och instanser som kvinna och barn kan tänkas komma i kontakt med.

Våra skyddade boenden har skyddade adresser.Vi arbetar tillsammans med kommun, sjukhus och Polis, Brå, hos oss ska man känna att man blir lyssnad på och trodd.Kvinnojouren har anställd personal.

Vi arbetar också preventivt där vårt arbete består i att informera och föreläsa om mäns våld mot kvinnor som är ett nationellt samhällsproblem.

Vi är religiöst och politiskt obundna. Vi har tystnadsplikt.

Vår jourtelefon är bemannad 07:00-23:00 varje dag.

Till oss kan du ringa om du själv är våldsutsatt, är orolig för någon vän eller familjemedlem.

0660-841 97 eller 070-270 00 66

ornskoldsvik.kvjour@gmail.com

www.kvjouren.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades

2020-11-19

Sidansvarig: