Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Under En vecka fri från våld v.48, uppmärksammar vi #gömdakvinnor upprop för de kvinnor och barn som lever med skyddad folkbokföring, vilket skapar en tuff och isolerad tillvaro. Ett jämställt samhälle fritt från våld innebär att mäns våld mot kvinnor måste upphöra och det är allas ansvar att börja med sig själv för att en förändring ska ske. Våga se, våga agera!

Välkommen att delta! Låt oss alla medverka till ett tryggt och jämställt Örnsköldsvik fritt från Våld. Arrangörer är Kvinnojouren Örnsköldsvik, Polisen och Brå Örnsköldsvik.

PROGRAMPDF

Måndag 23 nov kl. 18:30-19:30
”Mäns våld mot kvinnor ska upphöra och Huskurage gör skillnad”

Digital föreläsning av Peter Rung, grundare till Huskuragelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och aktiv i rörelsen #heforshe.

Onsdag 25 nov kl. 15:00-19:00
”Ljusmanifestation för avskaffandet av våld mot kvinnor”

Carolina Sondell, humanistiska nämndens ordförande och Kvinnojouren inviger ljusmanifestationen på Stora torget för att uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och alla gömda kvinnor och barn. Varmt välkomna att följa den digitala invigningen via Facebook: https://www.facebook.com/kvinnogemenskap.ornskoldsviklänk till annan webbplats

Tisdag 1 dec kl. 14:30-16:00
”Metoden Huskurage och Hotellkurage kan rädda liv”

Peter Rung, grundaren till Huskurage håller en digital introduktion av metoden för fastighetsägare, dess personal samt för hotellägare och dess personal.

Mer information om hur du i din verksamhet kan införa Huskurage elelr Hotellkurage och vara delaktig till ökad trygghet och civilkurage, får du genom att kontakta samordnare Brå Örnsköldsvik ( se  kontakt-information).

Sidan uppdaterades

2020-12-08

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Brå Örnsköldsvik, Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka e-post