Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Kom ihåg att nominera Årets hjälte

Varje år uppmuntras någon av Brå för sitt civilkurage och sin insats för ökd trygghet. Under hösten pågår arbete med att utse Årets hjälte 2020. Brå Örnskölsvik vill med utmärkelsen lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för att en trygg kommun som Örnsköldsvik ska bli ännu tryggare.

Utmärkelsens kriterier: Brå Örnsköldsvik söker en eller flera personer tillsammans, som på ett föredömligt sätt gjort något extra eller kanske utfört en ren hjälteinsats för en eller flera medmänniskor, vilket bidrar till ett tryggare samhälle.

Nomineringar tas emot fram till 9 januari 2021 

Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldsvik.

Någon/några av de nominerade utses till ”Årets hjälte” av Brå Örnsköldsvik. Priset på 5 000 kronor delas ut i januari/februari månad och mottagandet av priset publiceras här på kommunens webbplats samt via lokal media.

Årets Hjältar 2019 gratuleras

Syskonen Alexander Sundlöf och Hanna Sundlöf mottog utmärkelsen 2019 för att de genom ett snabbt och rådigt ingripande släckte en brand och förhindrade att en hel bostad skulle riskera att brinna ner. Stort Grattis från Brå Örnsköldsvik

Årets Hjältar 2018 är fyra

Här gratuleras  Carin och Torbjörn Nyberg, två av de fyra hjältar som räddade livet på en 6-årig flicka som fallit ner i Moälven i maj 2018. Timmy Nyberg och isabell Larsson är inte med på bild,        Tack vare ett rådigt och modigt ingripande kunde en tragisk drunkningsolycka undvikas. Stort Grattis för ert hjältemod.

BRÅ-gruppen gratulerar årets hjälte 2017.

GRATTIS och TACK till Martin Hanell Årets hjälte 2017– för din hjälteinsats

Martin Hanell från Köpmanholmen har nominerats och utvalts till Årets Hjälte 2017 då han som frivillig sjöräddare utförde en modig dykinsats. Räddningsinsatsen räddade livet på en 16 år gammal flicka som efter en båtolycka var instängd under vattnet i familjens kapsejsade båt. Martin lyckades snabbt ta sig till olycksplatsen, dyka ner, lösgöra och ta upp den nedkylda flickan och föra henne i säkerhet. Brå Örnsköldsvik vill hedra Martin Hanells för hans hjältemodiga insats

Årets hjältar 2016 är Sama och Ann-Britt

Salma Ali från Gullänget har nominerdes och utvaldes till Årets Hjälte 2016 då hon ingrep och förhindrade en trolig trafikolycka i Örnsköldsviks centrum. Salma lyckades få stopp på en förarlös bil som rullade ner mot E4. Hon visade på handlingskraft och stort mod om än hon satte sig själv i en risksituation då hon lyckades springa ifatt, öppna bilen och dra i handbromsen. Salma skymtade en bilbarnsstol i den förarlösa bilen och agerade instinktivt utifrån att hon själv är förälder. Salma arbetar sedan i januari i Sudan på svenska ambassaden som migrationshandläggare men har delar av sin familj kvar i Örnsköldsvik.

Annbritt Johansson från Domsjö har också nominerats och utsetts som Årets hjälte 2016 genom sitt rådiga handlade för att varna boende vid upptäckten av en pågående brand i ett hyreshus. Annbritt var i Sund Domsjö då hon en kväll passerade ett flerfamiljshus där en brand just fått fäste i källaren. Annbritt som upptäckte rökutvecklingen insåg allvaret larmade 112 och knackade på lägenheterna för att uppmärksamma de boende om branden och behov av evakuering. Brandkåren kunde snabbt komma till undsättning. Til vardags gör Annbritt en hjälteinsats av annat slag, även den väldigt viktig, som elevassistent och familjehemsförälder.


Sidan uppdaterades

2020-12-08

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Birgitta Edin-Westman
Samordnare Brå Örnsköldsvik
0660 - 886 32
Skicka e-post