Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Förberedande insatser

Arbetsträning

Arbetsmarknadsenheten erbjuder praktiskt arbete inom olika verksamheter i Örnsköldsvik, Bjästa och Bredbyn. Du får professionel coachning av yrkeskunnig personal och vid behov finns språkträning både i strukturerade grupper och i vardagligt samtal med coach och andra deltagare.

Din arbetsmarknadshandläggare och coach följer dig under arbetsträningen och stöttar dig i din vardag. Målet med arbetsträningen är att du utvecklas för att nå självförsörjning, antingen via studier eller arbete.

Praktik

Under en praktik via Arbetsmarknadsenheten får du möjlighet att praktisera på en arbetsplats antingen internt inom kommunala verksamheter eller externs i det privata näringslivet.

Din arbetsmarknadshandläggare och handledare på arbetsplatsen följer dig under praktikperioden och stöttar dig vid behov. Målet med praktiken är att du ska öka chanserna för en anställning genom praktisk erfarenhet.

Feriejobb

Arbetsmarknadsenheten erbjuder feriejobb för unga vuxna där målsättningen är att anställningen ska inspirera och stimulera unga till fortsatta studier och samtidigt ge en inblick på arbetsmarknaden.

Varje vår har handläggare inom Socialtjänsten och skolan möjlighet att, tillsammans med ungdomen, anmäla önskemål om ett tre veckor långt feriejobb.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Arbetsmarknadshandläggare
Skicka e-post