Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Psykeveckan 2020

Psykeveckan V45 2020 är nu genomförd. Psykeveckan v.45 är ett återkommande samarrangemang mellan Örnsköldsviks kommun, Samordningsförbundet, Region Västernorrland, RSMH, Attention, Svenska Kyrkan och Pingstkyrkan. Psykeveckan syftar till ökad förståelse för och kunskap om psykisk (o)hälsa, psykisk sjukdom och konsekvenserna av detta. Psykeveckan vill verka för ett öppnare samhälle där allas lika värde är självklart. Veckan samlar årligen mellan 1500-1600 åhörare.

Anpassningar Covid-19
Antalet besökare har begränsats för att kunna hålla rekommenderat avstånd. Föreläsningar och teater kommer även att erbjudas i inspelade versioner som ni kommer att kunna ta del av här på hemsidan. Dagen efter den fysiska föreläsningen/teatern ägt rum kommer det att finnas tillgänglig digitalt här på webben fram till och med fredag 13 november vecka 46.

Deltagandet är kostnadsfritt och kräver ingen föranmälan.

Har ni förkylningssymptom uppmanar vi er att stanna hemma.

VARMT VÄLKOMNA!

PROGRAM 2020PDF

(klicka på programrubriken för affisch)


MÅNDAG: ”Churchill var inte heller klok” Östra teatern

Folkan teatern, Lasarettsgatan 26
I utbildningspjäsen ”Churchill var inte heller klok” får vi följa tre unga människors kamp för att ta sig in i arbetslivet, deras livssituation och personliga potential.


TISDAG: ”Från socfall till äventyrare” Hanna Åkermark

Pingstkyrkan, Lasarettsgatan 11 A

En föreläsning om livet från botten och vägen upp därifrån. Från en uppväxt genomsyrad av mobbning, misshandel och psykisk ohälsa till ett liv fyllt av äventyr bland höga berg och djupa hav—men även hantering av det efterföljande kaoset inombords.

ONSDAG: ”Frisk och fri!” Riksföreningen mot ätstörningar

Pingstkyrkan, Lasarettsgatan 11 A

Ätstörningar är idag ett högaktuellt ämne. Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar förmedlar vid denna föreläsning kunskap om ätstörningar, bemötande vid misstanke om ätstörningar och om förebyggande arbete. De kommer även att dela med sig av egna erfarenheter som tidigare drabbade av ätstörningar.


TORSDAG: ”Migration och psykisk hälsa” Religionsvetarna

Pingstkyrkan, Lasarettsgatan 11 A

Med exempel hämtade i Afghanistan, Somalia och Syrien synliggör religionsvetarna under denna föreläsning vanliga föreställningar, begrepp och förhållningssätt till psykisk ohälsa. Syftet är att stärka kompetens och medvetenhet i kulturella möten.


FREDAG: Katja N. Ottosson

Sliperiet, Hamnplan 4

Med självupplevda erfarenheter av att leva kring och därigenom med psykisk ohälsa berättar Katja om delar av sin historia och hur viktig en fungerande vuxenvärld är.

SÖNDAG: Gudstjänst och avslutningstal i församlingshemmet

Örnsköldsviks kyrka, Storgatan 29 F

Temagudstjänst med Carola Sjölind Vestin.

Klockan 11:00 – 13:00 – max 90 personer.

Psykeveckan avrundas med fika och avslutningstal i församlingshemmet av Zandra Zinner - max 50 personer

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

 Kontakta oss

Kontaktcenterlänk till annan webbplats
0660-880 00
Skicka e-post

Sandra Johansson
Utvecklingsstrateg och samordnare Psykeveckan
070-607 99 47
Skicka e-post