Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Stoppa langning, tipsa om narkotika

Du köper väl inte ut alkohol till minderåriga? Unga behöver inte din alkohol, de behöver ditt vuxna omdöme.

Generellt sett går alkoholdrickandet ner bland ungdomar åk 9, men alkoholförgiftningarna har nästan 3-dubblats bland 15-19 åriga pojkar och fyrdubblats bland flickor på grund av ökande tonårsfyllor. Några överlever, andra inte. Alla har de en sak gemensamt; det är någon vuxen som försett dem med alkoholen.

Vet du vem som köper ut
Ring polisen 114 14 eller tipstelefon 060-18 64 01.

Bjudvanor
Om du som förälder tror att du gör din ungdom en tjänst att köpa ut. Glöm det. Forskning visar att de ungdomar som har föräldrar med liberal inställning är de ungdomar som dricker mest och har störst risk att hamna i missbruk.  Vill du minska risken för att ditt barn/ungdom ska hamna i drogmissbruk eller kriminalitet — håll hårt på 18-årsgränsen.

Bara en folköl
Vet du hur mycket alkohol 45 cl folköl innehåller?  
Folkölen innehåller 12 gram 100-procentig alkohol, lika mycket som en snaps (4 cl starksprit) eller en flaska starköl (33 cl) eller ett halvt glas vin.

Tipsa om narkotika

Polisen behöver din hjälp med upplysningar och information för att kunna göra ett bra arbete i kampen mot narkotika,

Ring  och tipsa om narkotika på telefon 114 14 Ring in ditt tips dygnet runt. Du kan välja att vara anonym.

Du kan också lämna tips via SMS. Du är anonym. Tänk på att meddelandet endast rymmer 160 tecken. Skicka flera meddelanden om du har mer att berätta.

Om du vill bli kontaktad  för ytterligare upplysningar, skriv in ditt namn och mobilnummer i meddelandet. Det spelar ingen roll om du använder stora eller små bokstäver.

Skicka ditt SMS till 060-18 64 01 eller e-post kut@vasternorrland.police.se

Tack för din medverkan!

Sidan uppdaterades

2019-08-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Tipstelefon mot langning och narkotika
060-18 64 01

Polisen
114 14

Tipsa om narkotika
Skicka e-post