Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.
Socialstyrelsen genomför årligen öppna jämförelser genom vilka kvaliteten inom socialtjänst i hela Sverige kan jämföras. Genom dessa mätningar får du som medborgare tillgång till information om kvaliteten på servicen som kommunen tillhandahåller.
Socialstyrelsens öppna jämförelser av stöd till personer med funktionsnedsättning
För femte gången har länets kommuner genomfört en gemensam brukarunder-sökning bland personer som har beviljats Daglig verksamhet enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). De som deltar i undersökningen har beviljats plats inom gruppverksamhet eller en plats ute på den reguljära arbetsmarknaden, s.k. individuell placering.
För fjärde gången har länets kommuner genomfört en gemensam brukarunder-sökning bland personer som har beviljats Daglig verksamhet enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). De som deltar i undersökningen har beviljats plats inom gruppverksamhet eller en plats ute på den reguljära arbetsmarknaden, s.k. individuell placering.
För tredje gången har länets kommuner genomfört en gemensam brukarundersökning bland personer som har beviljats daglig verksamhet enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). De som deltar i undersökningen har beviljats plats inom gruppverksamhet eller en plats ute på den reguljära arbetsmarknaden, s.k. samhällsplats.
Länsövergripande brukarundersökning daglig verksamhet 2015:1
Våren 2012 genomfördes den andra enkätundersökningen för brukare som har beslut enligt LSS 9 §10 (daglig verksamhet).
Arbetet med enkäten har bedrivits i ett länsövergripande projekt i Kommunförbundets regi.
Undersökningen är uppdelad på två enkäter Den ena enkäten riktar sig till arbetstagare som har sin dagliga verksamhet i grupper med personal anställd hos kommunen. Den andra enkäten vänder sig till brukare som har sin dagliga verksamhet på den ordinarie arbetsmarknaden s.k. samhällsplatser.
Frågorna i enkäten belyser fem områden:
Enkäten har genomförts genom det webbaserade enkätverktyg Pict-O-Stat. Arbetstagarna har själva fått svara på frågor via dator med pekskärm. Frågorna har visats på datorn med hjälp av skrivet språk, pictogrambilder och tal.
I största möjliga utsträckning har brukaren fått besvara enkäten i enrum. För de som behövt stöd vid besvarandet har det funnits ”hjälpare”. Hjälparna har varit utomstående personer.
Vid undersökningstillfället hade 245 personer beslut om daglig verksamhet varav 204 var verkställda. Av dessa har 132 personer besvarat enkäten (bortfallet beror till största delen på att personer inte kunnat besvara enkäten p.g.a. sina funktionshinder).
Liknande undersökningar har gjorts för daglig verksamhet enligt LSS år 2010 (FoU-rapport 2011:1) med uppföljning år 2012 (FoU-rapport 2013:1).
För femte gången har länets kommuner genomfört en gemensam brukarundersökning bland personer som har boende enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
För fjärde gången har länets kommuner genomfört en gemensam brukarundersökning bland personer som har boende enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
Den första länsgemensamma brukarundersökningen för LSS-boenden genomfördes år 2009 (FoU-rapport 2009:6) med en uppföljande undersökning år 2011 (FoU-rapport 2011:7).
För första gången har en gemensam brukarundersökning genomförts bland personer som har beviljats personlig assistans enligt Lagen (1993:387) om vård, stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och har kommunen som utförare av insatsen.
Sidansvarig:
Kontakta oss
Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post
Maria Hellsten
Kvalitetsledare, välfärdsförvaltningen
0660-881 28
Skicka e-post