Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Mottagning av nyanlända

Kommunens mottagning av nyanlända jobbar med personer som anvisas till kommunen enligt Bosättningslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kommunens mottagningsorganisation ger även stöd till personer som kommer som anhörig till en person som redan bor i kommunen samt till nyanlända med uppehållstillstånd som på egen hand ordnar boende i Örnsköldsvik kommun.

Mottagningens organisation har ansvar för:

  • Att ta emot och ordna en bostad till de nyanlända som anvisas till kommunen genom Migrationsverket enligt Bosättningslagen
  • Praktisk hjälp i samband med bosättning
  • Bistå med stöd och information till nyanlända med uppehållstillstånd som folkbokfört sig i kommunen

Under de två första åren efter uppehållstillstånd erbjuds individen stöd via mottagningens handläggare. Stödet består av information och rådgivning i olika frågor som individen har behov av för att skapa en vardagsstruktur och en förståelse för samhällets uppbyggnad. Handläggarens uppdrag är att jobba mot individens självständighet, med utgångspunkt från dennes egen förmåga. Stödet kan exempelvis beröra områden ekonomi, hälsa, utbildning, olika samhällsfunktioner och myndigheter men även bestå av kurativa samtal. Stödet formas utifrån individens behov och sker både i grupp och enskilt.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Mottagning
0660-880 74
Skicka e-post

Sandra Lindfors
Integrationssamordnare
073-274 56 07
Skicka e-post

Piotr Ådahl
Integrationshandläggare
070-200 69 94
Skicka e-post

Yasin Gadu
Integrationsassistent
Skicka e-post

Besöksadress

Flerspråkigt Centrum
Strandgatan 7i
Örnsköldsvik

Öppettider

Måndag - Fredag
12.30-15.00