Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Larm och Lås

Trygghetslarm och nyckelfri hemtjänst är en verksamhet inom avdelningen ordinärt boende som går under arbetsnamnet ”Larm och Lås”. Gruppen utför biståndsbedömda arbetsuppgifter, installerar trygghetslarm och elektroniska lås i ordinärt boende.

Ett trygghetslarm installeras utifrån ett biståndsbeslut. Trygghetslarmen installeras och sedan sköts service och bortmontering vid behov. Elektroniska lås installeras efter överenskommelse med personen som fått bistånd om larm- eller hemtjänstinsatser.

Samarbete sker med andra verksamheter inom kommunens övriga förvaltningar.

Fixartjänst finns för boende i kommunen som är över 68 år och som behöver hjälp att utföra olika saker i hemmet som kan vara riskfyllt. Syftet är att förebygga fallolyckor i hemmet.

Tjänsten är kostnadsfri men eventuellt material tillhandahåller personen själv.

Målsättning

Genom sina olika arbetsuppgifter möjliggöra att personer känner trygghet och säkerhet att bo kvar längre i sitt ordinarie boende, oavsett var i kommunen man är bosatt.

Metod

Arbetet bygger på tre ben:

  • individualiserat stöd
  • samverkan/ social interaktion
  • förebyggande arbete (trygghet, fall med mera)

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Marcus Ödebygd
Vik. Enhetschef Larm och Lås
0660-26 52 20
Skicka e-post

Ångermanlandsgatan 7
Örnsköldsvik