Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Hemtjänst

Hemtjänsten på väg ut till någon som behöver hjälp

Hemtjänsten på väg ut till någon som behöver hjälp

Med hjälp av hemtjänsten ska det bli lättare att bo kvar och känna trygghet i det egna hemmet. Dygnet runt ser hemtjänstens medarbetare till att i cirka 1 600 personer runt om i kommunen får den hjälp de har beviljats.

Hemtjänsten kan hjälpa dig med praktiska saker som städning, tvätt och inköp. Du kan också få hjälp med din personliga omvårdnad som exempelvis hygien, toalettbesök, på- och avklädning och vid måltider. En promenad, en stunds samtal eller hjälp att uträtta personliga ärenden är andra insatser som hemtjänsten står till tjänst med. Hemtjänsten kan även avlasta närstående med avlösning i hemmet.

Vill du ha mer information eller ansöka om hemtjänst är du välkommen att kontakta välfärdsförvaltningens biståndshandläggare. Du når dem via kommunens växel eller genom att ringa direkt till den handläggare som ansvarar för det område där du bor.  

Sidan uppdaterades

2019-05-23

Sidansvarig: