Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Fritid för funktionsnedsatta

Anpassade fritidsaktiviteter och mötesplatser ska ge även dig med någon funktionsnedsättning möjlighet till en god och innehållsrik fritid fylld av aktivitet och gemenskap. Utbudet ska, så långt det är möjligt, vara stimulerande oavsett vilken typ av funktionsnedsättning du har.

Här finns några exempel på vad som erbjuds:

Vuxna

Klubb Örnen, bocciaträning, gympa, bowling, länsdanser och semesterverksamhet

Barn, ungdomar

Fritidsgårdsverksamhet, simning, idrottskola, lov- och lägerverksamhet

Kultur-och fritidsgårdar

  • Sliperiet har Mixkväll på onsdagar. Då samlas ungdomar med och utan funktionsnedsättning för gemensamma aktiviteter.
  • Sliperiet för de lite äldre ungdomarna.

Mötesplatser

  • Kom In.
  • Café Himmel och Pannkaka på Fabriksgatan 25 Örnsköldsvik. På Café Himmel och Pannkaka får du som har en psykisk funktionsnedsättning möjlighet att träffa andra och delta i aktiviteter efter förmåga. Oftast genomförs aktiviteter i små grupper men det finns även tid för personliga samtal och umgänge.

Bibliotek 

Arkenbiblioteket. Boken kommer - service och talböcker. Entréplan med dvd, musik, barn- och ungdomsböcker: Övre plan med fack- och skönlitteratur för vuxna.

Idrott och motion

Örnsköldsviks allmänna simsällskap
Örnsköldsviksortens ryttarklubb

Friluftsliv

Kommunen har ställt iordning olika platser i naturen så att även du som har svårt att ta dig fram ska kunna fiska, bada och besöka rastplatser. Det finns också lekplatser där man tänkt lite extra på barn med funktionsnedsättning. Cityleken i centrala Örnsköldsvik är en av de platserna.

Sidan uppdaterades

2019-05-02

Sidansvarig: