Kroksta dagliga verksamhet

Kroksta erbjuder daglig verksamhet för personer på tidig utvecklingsnivå och med olika typer av tilläggshandikapp samt vuxenskadade. Flera av brukarna har sina personliga assistenter med sig till dagcenter.

Verksamheten bedrivs i fem olika grupper. Här jobbar 25 brukare.

Sus o Brus

Vid Kroksta finns också Sus och Brus som är speciella rum för sinnesstimulering. För vissa människor, till exempel med utvecklingsstörning och flerhandikapp, kan det vara svårt att få nya och tillräckliga sinnesupplevelser. Till deras hjälp har idén med upplevelserum vuxit fram. Den utvecklades i Holland under namnet Snoezelen och kom till Sverige i början av 90-talet. Tanken är att bygga upp miljöer med "syntetisk" stimulering av alla sinnen, särskilda rum för upplevelser utan krav.

På Sus o Brus. Sus o Brus kan man sjunka ned i bolltunnan och uppleva vindarnas sus eller lyssna till vågornas brus vid saltvattensakvariet. I vårt mörka rum kan man känna musikens rytmer och titta på stjärnhimlen. Utöver detta kan man också bada bubbelbad samt få taktil stimulering eller massage.

Sus o Brus har flera spännande och inbjudande miljöer för njutning, avslappning och upptäckter. De står öppna för alla omsorgens brukare med funktionsnedsättnig. Det är bara att ringa till oss på Kroksta dagliga verksamhet för mer information och tidsbokning. Vi kan också ordna studiebesök för personalgrupper

 

Sidan uppdaterades

2018-01-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Enhetschef
0660-889 87

Daglig verksamhet
0660-37 27 59

SUS och BRUS
0660-853 49

Arbetsterapeut
070-191 76 35

Besöksadress

Rektorsvägen 2
891 42 Örnsköldsvik