Familjepeppen

 Bild från filmsekvens Tillsammans -en reklamfilm som visats på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar. 

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips samt mötesplatser.

Ta del av utbudet.

OBS! Portalen www.familjeppen.se fungerar tillfälligt ej centralt men uppdateringar finns på www.ornskoldsvik.se/familjepeppenlänk till annan webbplats samt Familjepeppen på Facebook.

Program Våren 2018

I samverkan med Funkisveckan: Stålmannens pappa
Fredrik Westin
Torsdag 22 mars, Örnsköldsviks församlingshem, 18.00

Fredrik berättar om sitt liv i en annorlunda familjesituation som pappa till en son med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, som Tourette-, Aspergers syndrom och ADHD. Föreläsningen har fått namnet "Jag är inte pappa till en skitunge, jag är pappa till Stålmannen".

Föreläsningen är unik, då den belyser en vanlig problematik både från ett perspektiv inifrån och utifrån samt med helikopterperspektiv.

Älskade förbannade tonåring
Ulla Nilsson
Torsdag 26 april, Örnsköldsviks församlingshem, 18.00

– Att vara tonårsförälder är kompromissernas tid i allra högsta grad – både för den vuxne och för barnet. Och den vuxne har inte alltid rätt, säger Ulla Nilsson som har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar i skolan.

En bra grund
En fungerande familj eller andra nära vuxna är den bästa skyddsfaktorn en tonåring kan ha.
– Kan man som förälder se till att familjelivet är trivsamt i alla åldrar och samtidigt vara engagerad i skolan får barnet en väldigt bra grund att stå på, säger Ulla.
Hon uppmuntrar/uppmanar vuxna att lära känna och ta hjälp av varandra i större utsträckning.

Ulla hoppas att inspirationskvällen ska bli en kväll för föräldrar att knyta kontakter och en uppdatering i frågor kring barn och unga.

– Jag vill inspirera till att hålla i och hålla ut fast barnet blir både längre och äldre. Man ska fortsätta vara förälder minst ända in i studentmössan.

After work

Familjepeppens After Work är kostnadsfri och det krävs ingen föranmälan. Vi reserverar oss dock för begränsat antal platser samt tillgång till mat, utifrån antalet deltagare kom kommer.

Dörrarna öppnas kl.17.15 till Örnsköldsviks församlingshem. Vi serverar en lätt middag från kl.17.30 och föreläsningen beräknas börja kl.18.00. Denna termin (VT18) kan vi tyvärr inte erbjuda barnpassning och beklagar detta.

Sidan uppdaterades

2019-03-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linda Wernersson
Verksamhetsutvecklare 
073-042 86 71
Skicka e-post

  Material från tidigare föreläsningar

Att vara en närvarande förälderPDF
Att välja postiv kommunikation och uppfostra barn med god självkänsla. Carina Söderlund, Bilda

Hellre uppkopplad än avkopplad?PDFAnna Nygren, Ung Livsstil 

Workshop del ett
Workshop i två delar: bygg din verktygslåda som förälder. Carina Söderlund, Bilda

Workshop del tvåPDF
Workshop i två delar: bygg din verktygslåda som förälder. Carina Söderlund, Bilda

Tipsa oss!

Vi tar gärna emot tips och förslag på ämnen och föreläsare till kommande After Work för föräldrar.