Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Familjepeppen

I och med den rådande situationen gällande corona, covid-19, arbetar vi nu på digitala lösningar för att du som förälder ändå ska kunna ta del av information och kunskap.

Torsdag 4 juni, klockan 19.00-19.45

Erik Leijonmarck: Att prata om Cannabis med unga

Örnsköldsviks kommun, BRÅ Örnsköldsvik och Polisen Örnsköldsvik i samverkan med Sundsvall, Kramfors, Sollefteå och Östersunds kommuner välkomnar er att lyssna på en digital föreläsning om cannabis!

Föreläsningen sker genom ett webinar och vänder sig till dig som förälder/vårdnadshavare eller annan viktig vuxen i barn och ungas närhet.

Länk för att i efterhand se föreläsningen kommer publiceras här inom kort. Tyvärr var filen skadad och är under repraration, vi beklagar detta och hoppas att det är åtgärdat inom kort, till dess kan du ta del av powerpoint-presentationen nedan. Du kan även kika på ett kort klipp med Erik här.länk till annan webbplats

Här kan du ta del av powerpoint presentationen:
Presentation 4 juni: Att prata om cannabisPDF

Längre ned på sidan finner du kontaktuppgifter för varje kommun.

UTVÄRDERING AV FÖRELÄSNINGENlänk till annan webbplats

  Instruktioner och tips webinarie

 Kontakta oss

Birgitta Edin-Westman
Utvecklingsstrateg, Örnsköldsvik
birgitta.edin-westman@ornskoldsvik.se

Kristina Renard-Hård
Föräldrastödssamordnare, Sundsvall
060-198460, kristina.renard-hard@sundsvall.se

Elisabeth Svanberg
Folkhälsoutvecklare, Kramfors
elisabeth.svanberg@kramfors.se

Mia Brodin
Folkhälsosamordnare, Sollefteå
mia.brodin@solleftea.se

Förälder Östersund
foralder@ostersund.se

Bild från reklamfilmen Tillsammans som visades på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar.

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips samt mötesplatser.

Ta del av utbudet.

OBS! Portalen www.familjeppen.se fungerar ej men uppdateringar finns på www.ornskoldsvik.se/familjepeppenlänk till annan webbplats samt Familjepeppen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

After work

Familjepeppens After Work är kostnadsfri och det krävs ingen föranmälan. Vi reserverar oss dock för begränsat antal platser samt tillgång till mat, utifrån antalet deltagare kom kommer.

Dörrarna öppnas kl.17.15 till Örnsköldsviks församlingshem. Vi serverar en lätt middag från kl.17.30 och föreläsningen beräknas börja kl.18.00.

Sidan uppdaterades

2020-06-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linda Wernersson
Verksamhetsutvecklare 
073-042 86 71
Skicka e-post

Tipsa oss!

Vi tar gärna emot tips och förslag på ämnen och föreläsare till kommande After Work för föräldrar.