Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Ungdomstjänst

Ungdomstjänst är en straffpåföljd för ungdomar mellan 15-18 år. Man kan säga att det är som samhällstjänst fast för ungdomar. Ungdomen kan dömas till mellan 20-150 timmar och det är tingsrätten som bestämmer antalet timmar.
 
Ungdomstjänsten består av två delar; dels ett oavlönat arbete ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare, dels en samtalsserie på 7-10 träffar med en behandlare i ungdomsteamet Arbetsplatserna kan vara ideella föreningar, kommunala verksamheter och privata företag. Samtalen är uppbyggda kring olika teman som ex; händelsen, konsekvenser, moral och värderingar, framtiden mm.

Vill du hjälpa en ungdom?

Om du är intresserad av att bli handledare för ungdomar som dömts till ungdomstjänst — hör av dig! Du kan göra skillnad för en ung människa. Du får stöd av samordnaren under hela tiden som en ungdom är placerad på arbetsplatsen.
 
Välkommen att kontakta samordnaren för ungdomstjänst för mer information!

Sidan uppdaterades

2019-02-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Josefin Nordlund
Samordnare ungdomstjänst
070-190 90 86
Skicka e-post

Besöksadress

Fabriksgatan 25
891 33 Örnsköldsvik.