Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Stöd till barn och ungdom

Som stöd för barn och ungdomar erbjuder kommunen både insatser på individuell nivå och stöd och förebyggande riktat mot grupper.

Trygg ungdom

Har du oro för en kompis, en ungdom i din närhet eller din egen tonåring? På sidan Trygg ungdom har vi samlat ett flertal kontakter du kan vända dig till i den situationen. Tveka inte att söka hjälp!

Socialsekreterare

arbetar med utrednings- och uppföljning av beviljade insatser enligt socialtjänstlagen och annan lagstiftning. De ansvarar också för yttranden till andra myndigheter och instanser.

Den som vill göra en anmälan om att barn eller unga far illa kan vända sig till socialsekreterarna i mottagningsgruppen. Mottagningsgruppen tar också emot frågor och slussar vidare i andra ärenden. Efter kontorstid och under helger finns möjlighet att kontakta socialsekreterare i beredskap i frågor som inte kan vänta till nästa vardag.

Fältgruppen

Fältgruppen arbetar förebyggande och uppsökande och vänder sig till kommunens ungdomar i åldern 13-20 år. Gruppen har hela Örnsköldsviks kommun som arbetsfält

Fältgruppens syfte är att skapa goda relationer med ungdomar för att synliggöra de behov som finns i ungdomsgrupper och -miljöer samt att stärka ungdomarna till att göra bra val i livet.

Familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner

Familjehem och kontaktpersoner riktar sig till barn och ungdomar som under en tid behöver få stöd av vuxna utanför den egna familjen. Familjehemsrekryteringen utreder och utbildar familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. De välkomnar fler vuxna som är intresserade av att fungera som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Mottagningsgruppen för barn, unga och beroende
0660-888 07

Du kan ringa mottagningsgruppen:
måndag, tisdag, torsdag och fredag 10-11:30 och 13:00-15:00,
onsdag 10-11:30

Skicka e-post till mottagningsgruppen
Vi läser mejl på vardagar.

Postadress:
Mottagningsgruppen
Välfärdsförvaltningen - Social utredning
Nygatan 16
891 88 Örnsköldsvik

Social beredskap
Vid akuta situationer, all tid utanför kontorstid, ring 0660-888 07.