Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Stöd för arbetslösa

Arbetslösa personer som behöver öka sina möjligheter till en anställning på arbetsmarknaden kan erbjudas individuellt anpassat stöd. Vägen dit går genom arbetsmarknadsåtgärder som jobb- och utvecklingsgarantin, anställningsstöd, lönebidrag, offentligt skyddat arbete, m.fl. insatser. Det innebär en möjlighet att pröva och visa sin förmåga en tid och att utvecklas.

Arbetsplatser med hänsyn till arbetstagarens förmåga

Förutom att bereda arbetslösa sysselsättning inom den ordinarie verksamheten förfogar kommunen också över arbetsplatser där arbete av varierande svårighet utförs, helt i takt med arbetstagarens förmåga. Dessa arbetsplatser utför tjänster och tillverkning med god kvalitet:

Startpunkten och Återbruket vänder sig till långtidsarbetslösa som har försörjningsstöd eller rehabiliteringsersättning. Verksamehterna har ett fokus på hållbar utveckling och gör konkreta insatser både för individ och för vår miljö. På Startpunkten får deltagarna bland annat lära sig renovera möbler, sy och laga mat. Startpunkten samarbetar med Må återvinningscentral för ökat återbruk av gods. På Återbruket utförs demonteringsarbeten och återvinning av hemelektronik.

Sidan uppdaterades

2020-06-01

Sidansvarig: