Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Förvaltarfrihetsbevis

I vissa fall kräver myndigheter att man ska lämna in ett bevis om att man inte har förvaltare, det vill säga lämna ett så kallat förvaltarfrihetsbevis. Det kan t ex gälla den som ska bli ansvarig utgivare av en tidskrift, fastighetsmäklare, revisor, advokat eller för att få tillstånd för yrkesmässig trafik.

Beviset utfärdas av överförmyndaren i den kommun där du är folkbokförd. Du som är skriven Örnsköldsvik kommun ska vända dig till Överförmyndaren Örnsköldsvik.

Maila ditt namn och personnummer till vår epost: overformyndaren@ornskoldsvik.se och ange att du vill ha ett förvaltarfrihetsbevis. Observera att du inte behöver skicka in något personbevis. Vi kontrollerar att du är folkbokförd i Örnsköldsviks kommun samt att det inte finns några uppgifter om förvaltarskap registrerat hos oss. När vi behandlat din ansökan skickar vi förvaltarfrihetsbeviset till din folkbokföringsadress.

Sidan uppdaterades

2020-12-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Överförmyndarens kansli
Skicka e-post
090-16 61 00 (kundtjänst)

Telefontider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag kl 09.00-11.30.

Överförmyndarenheten i Umeåregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress

Överförmyndarens kansli
Nygatan 16
891 88 Örnsköldsvik

Boka tid för besök

Mer information