Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Trygghetsboende

Trygghetsboenden är vanliga hyreslägenheter som är speciellt anpassade för äldres tillgänglighet och med närhet till service och socialt utbud. I trygghetsboendet ska det finnas en värd eller värdinna och en gemensamhetslokal för aktiviteter och möjlighet till dagliga måltider.

Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år. Ett trygghetsboende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser. De som bor i trygghetsboendet är också välkomna att anlita kommunens kostnadsfria fixartjänster för riskfyllda uppdrag i hemmet som till exempel att byta glödlampor eller hänga upp gardiner.

Trygghetsboenden i Örnsköldsvik
De trygghetsboenden som finns i Örnsköldsviks kommun drivs av aktörer på den ordinarie bostadsmarknaden. De finns på följande platser:

  • Bredbyns trygghetsboende, inrymt i anslutning till Sörgårdens vård- och omsorgsboende med närhet till träffpunkt och samhällsservice. Trygghetsboendet, som har 19 lägenheter, drivs av Framtid i Anundsjö AB.

  • Lindens f.d. seniorboende (65+) i centrala Örnsköldsvik byggdes 2016 om till trygghetsboende med 79 lägenheter. Boendet drivs av Övikshem AB.

  • Tidigare servicehuset Sundhem, i Sund, är omvandlat till trygghetsboende. Trygghetsboendet som drivs av B N Måleri och Golv AB inrymmer 50 lägenheter. För besökare till Sundhems hyresgäster finns en övernattningslägenhet till förfogande.

  • Ängen, tidigare servicehuset Söränget i Gullänget har 47 lägenheter. Boendet drivs av Övikshem.

Kontakt
Är du intresserad av ett trygghetsboende, kontakta respektive fastighetsägare.

Framtid i Anundsjö AB: 0661-65 44 52, www.framtidianundsjo.selänk till annan webbplats

Övikshem:0660-29 93 50, www.ovikshem.selänk till annan webbplats

BN Måleri:0660-167 40, www.bn-maleri-golv.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades

2020-11-02

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.