Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Tolvan serviceboende

Tolvans serviceboende består av sju mindre lägenheter i centrala Örnsköldsvik och tillhör Psykosociala vuxenenheten. Målgruppen är i första hand unga vuxna med SoL-beslut på grund av psykisk ohälsa.

Lägenheterna är integrerade i en större affärsfastighet och har eget kök/pentry och dusch. De boende har tillgång till gemensamhetsutrymme med bland annat tv-och uppehållsrum. Tvättstuga, förråd, träningslokal, cykelförråd, bilplatser samt sopsortering finns i anslutning till bostaden.

Personalen, som finns tillgänglig dygnet runt, arbetar efter ett kognitivt synsätt. Det innebär bland annat att ge individuellt anpassat stöd i vardagen, att stimulera till social och personlig utveckling och så stor självständighet som möjligt. Stödinsatserna är flexibla och anpassas i takt med utvecklingen av individens behov och förmåga. Tanken är att man bor på Tolvan under en tid i livet när man har behov av extra stöd och struktur i vardagen.

Inom verksamheten finns även specialistsjuksköterskor som ansvarar för hälso- och sjukvårdsfrågor.

Tolvan ligger mycket centralt i anslutning till folktandvård, busstorg, apotek, butiker och matvaruaffärer. Bibliotek, caféer, biografer, parker och andra strövområden finns i närheten. Även hälsovård, sjukhus samt andra myndigheter ligger inom gångavstånd.

Sidan uppdaterades

2020-02-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Enhetschef
0660-887 06

Serviceboendet
070-221 94 06

Adress
Nygatan 12
891 33 Örnsköldsvik