Plattform U

Plattform U är för dig mellan 16-29 år, skriven i Örnsköldsviks kommun och varken arbetar eller studerar. Vill du förändra din situation? Plattform U kan vara ett steg på vägen!

Vi coachar dig att synliggöra dina styrkor för att nå din fulla potential!

Vill du:

  • sätta mål för framtiden?
  • hålla eller skapa rutiner?
  • utforska och utmana dig själv?
  • lära dig nya saker?
  • skapa nya kontakter?
  • skaffa arbetslivserfarenhet?
  • utforska ditt lärande och dina styrkor?
  • träna på att vara social?
  • navigera i samhället?
  • förbättra din hälsa?

Coachning

Du får en personlig coach som tillsammans med dig utforskar vad du vill göra i ditt liv, hur du kan sätta egna mål och arbeta för att nå dem. Vårt arbete bygger på frivillighet och din vilja att skapa förändring i livet. Du får stöd i att leda dig själv, ta ansvar för att dina mål och drömmar blir tydliga och genomförbara.

Din planering

Din tid på Plattformen handlar om dig, dina drömmar och dina mål. Det gör att arbetet som du gör tillsammans med din coach är helt individuellt. Det kan handla om praktik eller arbetsträning, träning i sociala situationer, studiebesök på arbetsplatser eller att lära dig mer om olika utbildningsmöjligheter. Du kanske vill arbeta med dina vardsgsrutiner för att få ordning på sömn, kost och hälsa?

Hur börjar vi?

För att du ska få tillgång till coachning via Plattform U behöver vi träffas. Vi kan ses hos oss, hemma hos dig eller på annan valfri plats. Vi kan ta en kopp kaffe/te och prata om din situation och på vilket sätt vi skulle kunna arbeta tillsammans.

Därefter bestämmer vi en tid för uppstartsmöte med coach.


Kontakta Plattform U!

Fatme Ahmad

Susanne Silverkraft

Terese Häggmark

plattform.u@ornskoldsvik.se

Enhetschef
070-1918305

mikael.bystrom@ornskoldsvik.se


Det kommunala aktivitetsansvaret

Är du mellan 16-20 år och inte har en gymnasieexamen omfattas du av det kommunala aktivitetsansvaret. Det betyder att Örnsköldsviks kommun enligt lag behöver komma i kontakt med dig. Det betyder också att du har möjlighet att ta del av stöd och aktiviteter som du är intresserad av eller behöver.

Vi skickar ett brev till dig som inte påbörjar gymnasiet, som hoppar av eller går ut gymnasiet med studiebevis där vi ber dig berätta vad du gör på dagarna. Om vi inte får något svar ringer vi eller gör hembesök. Detta gör vi för att du ska få chansen till stöd för att hitta rätt väg för just dig.

Har du frågor om det kommunala aktivitetsansvaret?

Uppsökande resurs KAA inom arbetsmarknadsenheten
073-068 53 73

plattform.u@ornskoldsvik.se

Samordnare KAA inom gymnasieskolan
0660-889 38

maria.forsberg@ornskoldsvik.se 

Förebyggande resurs på gymnasieskolan
072-523 97 02

ingrid.nylander@ornskoldsvik.se


Sidan uppdaterades

2019-04-04

Sidansvarig: