Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Akut hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns hjälp eller stöd inom olika områden. Här hittar du viktiga telefonnummer. 

SOS Alarm

Ring larmnummer 112 för omedelbar hjälp i en nödsituation. Via SOS Alarm når du, dygnet runt, polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning.

Telefon:112

Polis

Om det inte är en akut situaion, når du polisen på  telefon 114 14

Sjukvårdsrådgivning

Ring sjukvårdsrådgivningen dygnet runt, för råd om vård. Du får svar på om det är något du själv kan göra eller om du behöver komma till sjuksköterska eller läkare.

Telefon: 11 77
Sjukvårdsrådgivningen har också en texttelefon 0771-11 77 99.

Giftinformation

Giftinformationen svarar, dygnet runt, på frågor om akuta förgiftningar och ger råd om lämplig behandling vid förgiftningstillbud.

Vid förgiftning, ring larmnumret 112.
Om det inte är brådskande, ring 010 - 456 67 00.

Självmordslinjen

Mind, en oberoende riksförening för att främja psykisk hälsa, har en stödtelefon som är bemannad varje dag 06:00-24:00.
Telefon 90 101.

Information vid olyckor och kriser

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Dit kan du ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Det kan till exempel handla om en större storm, en influensaepidemi eller översvämning. Du kan också ringa och lämna information på 113 13.

113 13 ersätter inte larmnumret. Vid en akut situation ska du alltid ringa 112.

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en stödtelefon för dig och andra kvinnor som har utsatts för hot och våld. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt. Du ringer gratis och ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 020-50 50 50

HBTQ-jouren

Genom HBTQ-jourens riksförbund kan du komma i kontakt med en lokal eller nationell HBTQ-jour och få stöd, hjälp och rådgivning kostnadsfritt. Vi vänder oss till både män och kvinnor i alla åldrar. HBTQ-jouren finns även tillgänglig för föräldrar till HBTQ-personer som vill få information eller behöver prata.

www.hbtq-jouren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialjour/beredskap

Dagtid under vardagar når du socialtjänstens olika funktioner via kontaktcenter 0660-880 00. All tid utanför kontorstid har socialtjänsten beredskapsverksamhet dygnet runt årets alla dagar. Beredskapsverksamheten är till för ärenden som inte kan vänta till nästa vardag och som riktar sig mot barn och unga som far illa och har behov av skydd eller stöd, personer som till följd av missbruk är i behov av akut hjälp samt personer utsatta för våld i nära relationer som är i behov av akut hjälp från socialtjänsten. Telefonnumret du ringer för att nå beredskapen utanför kontorstid är 0660-888 07.

Barnens hjälptelefon

Till Barnens hjälptelefon hos BRIS (Barnens Rätt i Samhället) kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen. Det är gratis och du behöver inte tala om vem du är.

Telefon: 116 111.

BRIS Vuxentelefon — för vuxna om barn

Till BRIS Vuxentelefon kan alla vuxna ringa anonymt. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp.

Telefon: 077-150 50 50.

Jourhavande kompis

Du som är ungdom kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis och prata om sådant som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

Mobilchatt: m.jourhavandekompis.se eller SMS:a Kompis till 71 700. Det kostar som ett vanligt SMS.
Datorchatt: www.jourhavandekompis.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppet måndag-fredag klockan 18 - 22 och lördag-söndag klockan 14 -18.

Brottsofferjour

Brottsofferjouren i Örnsköldsvik är en ideell organisation som är religiöst och politiskt obunden. Brottsofferjouren erbjuder dig någon att tala med, råd och stöd, hjälp i kontakter med myndigheter och försäkringsbolag, stöd i samband med rättegång samt eventuell annan hjälp enligt dina önskemål.

Kontakta brottsofferjourerns telefoncentral på 0200 - 21 20 19. Brottsofferjouren kan ta emot samtal på många olika språk. Det är gratis att ringa till brottsofferjourernas telefoncentral.

Sidan uppdaterades

2020-02-25

Sidansvarig: