Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Nationella veckan mot doping

Olivia Carlsson och Erik Fahlgren är lokala ambassadörer i kampanjen mot doping.

Under vecka 41 är det Uppmärksamhetsveckan, en nationell kampanjvecka mot dopning. Syftet med veckan är att lyfta frågan om doping, för att synliggöra problemet och tillsammans bidrar till att främja en hälsosam träningskultur. I Örnsköldsviks kommun arrangeras fler aktiviteter under veckan.

Under Uppmärksamhetsveckan anordnar lokala antidopningnätverket "Krafttag" olika utmaningar. Bland annat föreläsningar och samtal om kroppsideal och doping via film för 33 gymnasieklasser i kommunen och privata gymnasieskolorna. Under veckan har även de tolv gym som är anslutna till det lokala nätverket i Örnsköldsvik egna aktiviteter med fokus på budskapet "Riktig styrketräning handlar inte om vad man tar utan om vad man ger, alltså 100 % ”. Fredag eftermiddag 9 oktober finns Örnsköldsviks Folkhögskolans Hälsocoacher på plats i Oskargallerian för information och tävling.

För att sprida budskapet om ren och säker träning finns i år två lokala ambassadörer, Olivia Carlsson, lagkapten för Modo damlag och Erik Fahlgren, guldmedaljör 2019 i armbrytning

Antidopningnätverket ”Krafttag” som arbetar aktivt genom metoden 100 % REN hård träning. I nätverket ingår polisen tillsammans med etablerade gym- och träningsanläggningar i Örnsköldsvik, Länsstyrelsen Västernorrland, RF-SISU Västernorrland och Örnsköldsviks gymnasiums idrottsförening. Nätverket samordnas av kommunens samordnare för brott- och drogprevention.

Här kan du läsa mer om det lokala nätverket Krafttag

Här kan du läsa mer om metoden 100% ren hårdträninglänk till annan webbplats

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-10-08