Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Medarbetare inom hemtjänsten nominerad till Årets handledare

Kajsa Rantala, hemtjänsten Husum

Kajsa Rantala har utsetts till Årets handledare inom Vård- och omsorgscollege Västernorrland och är därmed nominerad till riksfinal.

Kajsa Rantala, undersköterska vid hemtjänsten i Husum, har nominerats som Västernorrlands kandidat till utmärkelsen Årets handledare inom vård- och omsorgscollege 2019. Vägen till riksfinalen har gått genom att först utses till Årets handledare på lokal nivå för att nyligen även koras till Årets handledare på regional nivå.

Årets VO-handledare är en nationell utmärkelse som syftar till att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare på arbetsplatser som är knutna till Vård- och omsorgscollege (VO-college). Handledaren ska bland annat uppfylla följande kriterier:

  • vara en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket
  • ha ett gott bemötande av de studerande, brukare och arbetskamrater
  • ha förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö/arbetsmiljö
  • vara en inspirerande och stöttande handledare.

Att kriterierna är väl uppfyllda märks i såväl nominering som den motivering som pryder diplomet till Årets handledare i Västernorrland. Där beskrivs Kajsa Rantala som ett gott föredöme med förmåga att se och bekräfta andra. Likaså uppmärksammas hennes engagemang för att göra elever och nyanställda delaktiga i arbetsplatsens förbättringsarbete samt en förmåga att involvera hela arbetslaget i handledningen.

– Det var helt oväntat men naturligtvis mycket hedrande att bli uppmärksammad på detta sätt, kommenterar Västernorrlands VO-handledare Kaja Rantala de hedervärda nomineringarna.

Utmärkelsen Årets VO-handledare 2019 delas ut av VO-college nationella råd i samband med rikskonferensen i Stockholm den 5 december.

Om vård- och omsorgscollege
VO-Collegelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en regional och lokal samverkansform mellan arbetsliv och utbildningsanordnare inom vård- och omsorgsområdet och har funnits sedan 2008. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida personal- och kompetensförsörjning inom vård och omsorg. Vård- och omsorgcollege Västernorrland certifierades 2009.


Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Sjöström

2019-10-07