Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Hemsjukvårdens enhetschef nominerad till Årets Vårdchef

Annika Forsman, enhetschef för hemsjukvården

Annika Forsman, enhetschef för kommunens hemsjukvård, har utsetts till Årets Vårdchef i Västernorrland och är även nominerad till riksfinal.

Annika Forsman, enhetschef inom hemsjukvården i Örnsköldsviks kommun, är en av tre nominerade till Vårdförbundets utmärkelse ”Årets Vårdchef 2020”. Juryn lyfter bland annat fram att Annikas ledarskap kännetecknas av öppenhet och dialog samt en förmåga att vara närvarande som ledare i en geografiskt utspridd grupp.

Det var en överraskad men stolt enhetschef som tog emot beskedet att hon utsetts till Årets vårdchef i Västernorrland och dessutom var en av finalisterna vid den nationella galan.

– Det känns jättestort och hedrande för mig personligen men det är också roligt att hemsjukvården uppmärksammas. Det är en inte så väl känd verksamhet där mina medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger Annika.

Medarbetarna är i detta fall 27 personer som tillsammans ska täcka hela kommunens vidsträckta yta för att ge sjukvårdsinsatser i hemmet.

– Mina medarbetare är stationerade på olika orter. Det gör det extra angeläget att jobba med teamkänslan och ett närvarande ledarskap. Det är viktigt att medarbetarna är med och att vi skapar framgång och utvecklar verksamheten tillsammans, säger Annika som har "framåt" som ett av sina främsta ledord.

Så nu ser vi framåt och håller tummarna för Västernorrlands Vårdchef 2020 vid årets nationella vårdgala den 6 november. Och oavsett hur det går där är det en hedrande nominering till en uppskattad ledare.

Carola Nordin, Vårdförbundet Västernorrland och Annika Forsman, hemsjukvården

Carola Nordin, Vårdförbundet Västernorrland överräcker diplom som bekräftar att Annika Forsman är Årets Vårdchef i länet.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-10-29