Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Funkisvecka med fokus på ett gott och självständigt liv

Den 20-25 mars är det dags för den årliga Funkisveckan i Örnsköldsvik. Funkisveckan som syftar till att öka kunskapen om och förståelsen för funktionsnedsättningar erbjuder en rad föreläsningar och aktiviteter öppna för alla.

Årets funkisvecka, som har temat ”ett gott och självständigt liv”, samlar flera uppmärksammade och inspirerande medverkande, däribland Botkyrka kommun som utsågs till bästa LSS-kommun 2016. Särskilt uppmärksammas Botkyrkas intentioner och arbete för att ge möjlighet till alla att påverka sin vardag, bland annat har en brukarombudsman inrättats.

En annan spännande inblick bjuder Uttervägens hjältar på. De boende på gruppbostaden Uttervägens hjältar i Umeå tog sig förra året igenom nordens ledande hinderlopp ” Toughest” och belönades för det med utmärkelsen ”Årets prestation ”på Umeå idrottsgala. Men vad gav satsningen i övrigt? Svaret kommer under funkisveckan.

Fler sakkunniga föreläsare kommer också att delge kunskap om bemötandefrågor, livsvillkor vid svåra allergier och medicinsk omvårdnad vid flerfunktionsnedsättning. Under tisdagen är det internationella Down Syndromdagen då vi ”Rockar Sockorna”. En rad kulturella inslag utlovas också under veckan som avrundas med Funksdisco där vinnarna av Funkismello 2016 medverkar.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ett brett program med professionella föreläsare och aktiviteter som kompletterar varandra. Funkisveckan har något för alla. Vi vill önska alla varmt välkomna ,säger Erika Nordin, utvecklingsstrateg, Birgitta Hörnfeldt Holm, metodutvecklare LSS och Carola Staberg, verksamhetsutvecklare LSS som tillsammans jobbat fram veckans program.

Det finns i dagsläget plats på alla föreläsningar och aktiviteter under hela veckan med undantag av tisdagens 21/3 dagsföreläsning ”Lågaffektivt bemötande” med Conny Akterhall . Där hänvisas intresserade till kvällsföreläsningen kl. 18:00-20:00 i Kronan.


Aktuelltartikel publicerad av: Per-Olof Sedin

2017-12-28