Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Daglig verksamhet LSS reduceras och anpassas från 25 november

Välfärdsförvaltningen har beslutat att tillfälligt reducera omfattningen och anpassa alla dagliga verksamheter inom LSS från och med onsdag 25 november. Huvuddelen av den dagliga verksamheten kommer att bedrivas från deltagarnas hem.

Deltagare som har sin sysselsättning på samhällsplatser omfattas huvudsakligen inte av begränsningarna.

Åtgärden syftar till att begränsa spridning av coronavirus i samhället samt i kommunens grupp- och servicebostäder. Till att börja med gäller åtgärden till och med 31 januari 2021.

Den habiliteringsersättning som brukaren normalt får för att delta i daglig verksamhet kommer att fortsätta betalas ut. Detta gäller även de som har sin sysselsättning på samhällsplatser men som stannar hemma.

Välfärdsförvaltningen är medveten om att beslutet kommer att påverka deltagarna och hoppas på förståelse för åtgärden. Förvaltningen försöker att erbjuda en så meningsfull sysselsättning som möjligt, men det blir självklart varken på samma sätt eller i samma omfattning som när ordinarie verksamhet är i full gång. Fram till 24 november arbetar förvaltningen vidare med att anpassa verksamheten för att hitta bra lösningar för deltagarna.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-11-23