Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Brandman på jobbet-dagen 1 september

Idag, första tisdagen i september anordnas årligen den nationella ”Brandman på jobbet-dagen” av Räddningstjänsternas Riksorganisation för Beredskapsfrågor (RRB). Dagen syftar till att hylla och uppmärksamma landets alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

Vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik arbetar idag omkring 140 deltidsbrandmän på kommuns tio deltidsbrandstationer i Örnsköldsvik, Moliden, Bjästa, Sidensjö, Bredbyn, Solberg, Björna, Gideå, Trehörningsjö och Husum. Deltidsanställda brandmän utgör en viktig stomme i räddningstjänstens verksamhet och åker varje år på cirka 600 räddningsuppdrag tillsammans runt om i kommunen.

-Vi vill uppmärksamma alla arbetsgivare som låter sin personal lämna sitt arbete vid larm och arbetstagarna som gör det möjligt att bedriva en verksamhet som har till uppgift att rädda människa, egendom och miljö. Deltidsanställda brandmän är viktig i hela landet och samhällets skydd mot olyckor. Tack för att ni gör en viktig insats, säger Stefan Sjödin, brandinspektör, Örnsköldsviks kommun.

Vill du hjälpa människor på din hemort eller känner du någon som vill arbeta som brandman på en deltidsbrandstation? Läs mer och lämna din ansökan här.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall