Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Årets SOLstipendiater – Hängiven trio i Hädanberg

Årets SOL-stipendiater: Annie Nilsson, Doris Jakobsson och Barbro Håkansson uppvaktades av omsorgsnämndens ordförande  Anna.Belle Strömberg (tv) och humanistiska nämndens ordförande Susanne Nordin (th).

Årets SOL-stipendiater: Annie Nilsson, Doris Jakobsson och Barbro Håkansson uppvaktades av omsorgsnämndens ordförande Anna.Belle Strömberg (tv) och humanistiska nämndens ordförande Susanne Nordin (th).

Annie Nilsson, Barbro Håkansson och Doris Jakobsson har tilldelats Örnsköldsviks kommuns SOL-stipendium 2018. Med SOL-stipendiet vill omsorgsnämnden och humanistiska nämnden gemensamt uppmärksamma betydelsen av alla medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Annie Nilsson, Barbro Håkansson och Doris Jakobsson premieras för sina mångåriga insatser där de varje vecka bjuder in äldre personer i byarna runt Hädanberg till en stunds social samvaro. Måndagar är liktydigt med gemenskap, mat och motion för ett tjugotal stamgäster som sällan uteblir från denna höjdpunkt.

- Många som sitter ensamma uppskattar att få komma ut och träffa andra och äta tillsammans. Särskilt uppskattat är rejäl husmanskost som kams och fläsk, berättar Barbro Håkansson som också håller i efterföljande lättgympa. 

Motiveringen till SOL-stipendiet 2018 lyder:
” I cirka 15 år har tre damer förgyllt måndagarna för många pensionärer i Hädanberg med omnejd. Till träffarna, i ”Folkets Hus, lagar de hemgjord husmanskost som äts med god aptit. Efter lunchen är det gymnastik, som leds av en av damerna. Allt görs ideellt och det är mycket uppskattat. Det finns pensionärer som sitter ensamma och som ser fram emot dessa måndagar. SOL-stipendiet är ett tack för gjorda insatser och en uppmuntran i det fortsatta arbetet.”

- Beskedet om utmärkelsen kom verkligen som en överraskning. Det är bara roligt att hålla på med detta och vi känner att det tas emot väl, säger Annie Nilsson.  

SOL-stipendiet delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 17 december. Stipendiaten utses av omsorgsnämnden och humanistiska nämnden utifrån kandidater som allmänheten haft möjlighet att nominera.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2019-01-25

 Kontakta oss

Ytterligare information: Anna-Belle Strömberg, ordf.omsorgsnämnden
 0660-882 20. 
Susanne Nordin, ordf.
humanistiska nämnden 0660 – 26 50 99.