Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Hemtjänst

Bra att veta

Hemtjänsten underlättar för dig att bo kvar och känna trygghet i det egna hemmet. Hemtjänsten kan, utifrån dina behov, stödja dig med praktiska sysslor som städning, tvätt och inköp. Du kan också få stöd med din personliga omvårdnad som exempelvis hygien, toalettbesök, på- och avklädning och vid måltider. Du kan få stöd för att komma ut en stund eller för att uträtta personliga ärenden. Hemtjänsten kan även avlasta närstående med avlösning i hemmet.

Hemtjänsten i Örnsköldsvik sker i kommunens regi. Du kan alltså inte välja utförare. Däremot har du möjlighet att påverka hur ditt stöd ska utföras inom ramen för ditt beslut. Du får tillsammans med hemtjänstens personal göra en genomförandeplan för ditt stöd.

Örnsköldsviks kommun ingår i finskt och samiskt förvaltningsområde. Det ger dig som tillhör någon av dessa nationella minoriteter rätt till hemtjänst, helt eller till en väsentlig del, på minoritetsspråk. Har du önskemål om detta, ska du meddela det när du ansöker om hemtjänst.

När du ansöker om hemtjänst gör kommunen en bedömning av dina behov utifrån socialtjänstlagen.

Du betalar omsorgsavgift och personliga kostnader i efterskott. Får du stöd i januari skickar kommunen fakturan i februari. Den fakturan ska du betala senast 20 mars.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 1
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök receptionen stadshuset Nygatan

Adress: Nygatan 16, plan 1
Öppettider receptionen Nygatan: 07:45–16:30 helgfria vardagar, lunchstängt 11:30–12:30 (15 maj–15 sept  07:45–15:45)