Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Sus o Brus

På Kroksta daglig verksamhet finns speciella rum för sinnesstimulering. De rummen kallas för Sus o Brus. Verksamheten vänder sig till gruppbostäder, personlig assistans och till särskolan.

Sus o Brus har flera spännande och inbjudande miljöer för njutning, avslappning och upptäckter. I Sus o Brus-rummen kan besökaren sjunka ned i bolltunnan och uppleva vindarnas sus eller lyssna till vågornas brus vid saltvattensakvariet. I ett mörkt rum kan besökaren känna musikens rytmer och titta på stjärnhimlen. Utöver detta finns också möjlighet att bada bubbelbad samt att få taktil stimulering eller massage.

Ursprungsidén bakom upplevelserum

För vissa människor, till exempel med utvecklingsstörning och flera funktionsnedsättningar, kan det vara svårt att få nya och tillräckliga sinnesupplevelser. Till deras hjälp har idén med upplevelserum vuxit fram. Den utvecklades i Holland under namnet Snoezelen och kom till Sverige i början av 90-talet. Tanken är att bygga upp miljöer med "syntetisk" stimulering av alla sinnen, särskilda rum för upplevelser utan krav.