Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Volontär

Bra att veta

Att vara volontär är att ge av sin tid till ensamma äldre. Det kan till exempel handla om att besöka äldre i deras hem för en pratstund eller gemensamma promenader och upplevelser. Som volontär kan du också hjälpa till med olika aktiviteter som exempelvis högläsning, bingo och sittgympa på ett vård- och omsorgsboende eller på någon av kommunens träffpunkter.

Du bestämmer själv i vilken utsträckning du vill ställa upp och engagera dig. Innan du börjar som volontär görs en skriftlig överenskommelse så att uppdraget blir tydligt. Du får skriva under en tystnadsförsäkran vad gäller enskildas personliga förhållanden. Du får en introduktion och sedan gör kommunens samordnare en matchning utifrån behov och personer.

Volontäruppdraget är en oavlönad insats. Du får inte betalt för aktiviteter eller andra kostnader kopplade till uppdraget. Om du har längre resväg än 6 kilometer enkel väg för att besöka mottagaren betalar kommunen reseersättning för billigaste färdmedel.

Som volontär är du försäkrad genom olycksfallsförsäkring under den tid du aktivt utför uppdraget. Du är också skyddad genom ansvarsförsäkring, om du skulle skada någon eller något.

Välkommen att kontakta anhörigkonsulenten om du vill veta mer om volontärsverksamhet.

Kontakt

Catharina Ericsson

Äldre- och anhörigkonsulent

Telefon: 0660-881 98

E-post: anhorigstod@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)