Länk till startsidan

Öppen förskola, Fröja familjecentral

Bra att veta

Frörja famijecentral har stängt 1 juli till och med 5 augusti och öppnar igen tisdag 6 augusti.

Det finns en familjecentral i Örnsköldsvik. Den heter Fröja familjecentral. Hos familjecentralen finns öppen förskola, en barnmorska och en barnhälsovårds (BHV)-sjuksköterska samt föräldrastödjare från socialtjänsten.

En familjecentral är en mötesplats för dig som har barn i åldern 0-6 år eller är blivande förälder. Familjecentralen är öppen för alla familjer. Det är kostnadsfritt.

På öppna förskolan arbetar förskollärare. Hit kan ni komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer. Det finns planerade aktiviteter som är frivilliga att delta i, till exempel sångstunder. Du har ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

På öppna förskolan kan du även träffa de andra yrkesgrupperna som arbetar på familjecentralen. Boka tid för besök.

Barnmorskan har kunskap om graviditet och preventivmedel. Hon tillhör Örnksköldsviks barnmorskemottagning. Tidsbokning via hälsocentralen Ankaret, Region Västernorrland.

BHV-sjuksköterskan finns tillgänglig för samtal om barns hälsa och utveckling. BHV-sjuksköterskan tillhör Ankarets hälsocentral.

Föräldrastödjarna som tillhör kommunens socialtjänst, är socionomer och erbjuder stöd i frågor gällande föräldraskap och familjesituation. Du kan träffa föräldrastödjarna i öppna förskolan eller boka tid för besök.

Kontakt

Fröja familjecentral

Telefon: 073-064 64 61

Adress: Fröjastigen 1, 891 36 Örnsköldsvik

Öppna förskolan: måndag till torsdag 08:30–13:30, fredag stängt

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)