Viktig information om coronapandemin

Familjecentralen

Bra att veta

Familjecentralen är en mötesplats där du kan knyta kontakter, hämta kunskap och få råd och stöd i föräldrarollen. På familjecentralen har du tillgång till öppen förskola, barnmorska och barnhälsovårdssjuksköterska samt rådgivning och stöd från socialtjänsten.

Familjecentralen i Örnsköldsvik riktar sig till barn i åldrarna 0-6 år och deras vårdnadshavare. Även du som ska bli förälder inom kort är välkommen. Att besöka familjecentralen kostar inget.

Öppna förskolan

Den öppna förskolan ”Fröja” är familjecentralens nav. Hit är barn och vuxna välkomna för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer. Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs.

På öppna förskolan möter ni förskollärare i en pedagogiskt utformad miljö. Ibland finns det planerade aktiviteter som är frivilliga att delta i, till exempel sångstunder. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan. På "Fröja" kan du även träffa andra yrkesgrupper som arbetar på familjecentralen.

Barnhälsovård på familjecentralen

Hälsocentralen Ankarets barnhälsovårdssjuksköterska finns under vissa tider på plats på Fröja familjecentral. Till sköterskan kan du vända dig med frågor om barns hälsa och utveckling. Boka tid via Vårdguiden 1177.

Mödrahälsovård på familjecentralen

Har du frågor kring graviditet, föräldraskap och preventivmedel kan du vända dig till den barnmorska som finns tillgänglig på familjecentralen. Boka tid till barnmorskemottagningen Ankaret, Region Västernorrland via Vårdguiden 1177.

Rådgivning och stöd

Socialtjänstens personal kan ge dig vägledning om du har frågor och funderingar om din familjesituation eller rollen att vara vårdnadshavare. Du kan också få rådgivning och information om vidare stöd. Vill du träffa någon från socialtjänsten under ett besök på Fröja familjecentral behöver du boka tid i förväg.

Kontakt

Fröja familjecentral

Telefon: 073-064 64 61

Adress: Fröjastigen 1, 891 36 Örnsköldsvik

Öppettider Fröja familjecentral: tisdag, onsdag, torsdag kl. 08:30–13:30

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)

 

Tidsbokning social rådgivning Fröja familjecentral

Telefon: 0660-885 85

Öppettider telefon: 13:00–14:00 onsdagar och torsdagar