Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Vuxna på stan/vuxna på byn

Vuxna på stan/vuxna på byn handlar om att vuxna finns ute i ungdomarnas miljöer och skapar trygghet vid olika ungdomsarrangemang. Med fältgruppen som samordnare delas huvudansvaret ut på olika församlingar och samfund men som privatperson är du alltid välkommen att delta. De flesta ungdomar uppskattar vuxna som bryr sig. Några behöver lite extra omtanke och andra kanske avstår en skadlig handling på grund av din närvaro.

Du finns ute som privatperson och agerar efter eget omdöme. Inga andra försäkringar än dina privata gäller. Endast polis och ordningsvakt har befogenheter att beslagta alkohol eller ingripa mot någons vilja.

Endast i de fall när en person begår en brottslig handling där fängelse ingår i straffskalan, har du som privatperson rätt att förhindra gärningen eller hålla kvar personen tills polisen kommer. Om du ser något brottsligt, notera personens signalement och kontakta polisen.

Om du undrar över något inför kvällen eller vill diskutera något efter kvällen, skicka e-post till Fältgruppen. Det går också bra att ringa till Fältgruppen eller polisen.

Samling och genomgång inför kvällen sker på Café UH, Lasarettsgatan 9, Örnsköldsvik, kl 21:00. Du som deltar får en fikabiljett som gäller under kvällen. Datum för 2021 är ännu inte fastställda.

Ungdomar behöver vuxna och ditt engagemang gör skillnad! Varmt välkommen!