Länk till startsidan

Vård- och omsorgsboende

Bra att veta

Kommunens vård- och omsorgsboenden riktar sig till dig som behöver mer stöd och omvårdnad än vad som är möjligt att ge i ditt eget hem.

På vård- och omsorgsboendet finns personal som kan ge dig stöd alla tider på dygnet. Du kommer att få stöd av all personal, men erbjuds också två namngivna kontaktpersoner. All personal har tystnadsplikt.

Kommunens vård- och omsorgsboenden arbetar enligt ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att du, utifrån dina förutsättningar, ska ges möjlighet att delta och efter förmåga utföra vardagliga aktiviteter. På så sätt kan du underhålla och bevara dina förmågor och funktioner så länge som möjligt.

Du hyr din lägenhet på boendet och har ett hyreskontrakt. Säng ingår men i övrigt möblerar du efter eget önskemål. På vård- och omsorgsboendet serveras frukost, lunch och middag samt mellanmål.

Örnsköldsviks kommun ingår i finskt och samiskt förvaltningsområde. Det ger dig som tillhör någon av dessa nationella minoriteter rätt till vård och omsorg hela eller en väsentlig del på minoritetsspråk. Har du önskemål om detta, ska du meddela det när du ansöker om vård- och omsorgsboende.

När du ansöker om vård- och omsorgsboende gör kommunen en bedömning av dina behov utifrån Socialtjänstlagen (SoL).

Har du frågor om vård- och omsorgsboende är du välkommen att kontakta kommunens biståndshandläggare via kontaktcenter.

Kontakt

Välkommen att kontakta biståndshandläggare via kontaktcenter.

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 1
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök receptionen stadshuset Nygatan

Adress: Nygatan 16, plan 1
Öppettider receptionen Nygatan: 07:45–16:30 helgfria vardagar, lunchstängt 11:30–12:30 (15 maj–15 sept  07:45–15:45)