Örnsköldsviks kommuns logotyp

För partier i valarbete

På dessa sidor hittar du information som gäller för partier som deltar i valet 2022. Hittar du inte det du söker så kan kommunens valkansli hjälpa till att svara på frågor. Du når dem via kommunens kontaktcenter.

För att underlätta för alla partier att lämna valsedlar till vallokaler och förtidsröstningslokaler kommer kommunens alla vallokaler och förtidsröstningslokaler att hålla öppet för partierna att lämna in valsedlar innan öppningen för röstningen börjar.

Partier som vill affischera på offentlig plats eller använda en scen för ett valtal eller liknande behöver ansöka om tillstånd från polismyndigheten enligt ordningslagen. Det gäller även för partier som vill anordna allmänna sammankomster på allmän plats. Till allmän sammankomst räknas valkampanjaktiviteter som demonstrationer, manifestationer och opinionsyttringar exempelvis valmöten, valtal eller att dela ut flygblad. Tänk på att skicka in ansökningar till polisen i god tid. Under semesterperioden kan handläggningstiden förlängas både hos polisen och hos kommunen.

Du lämnar in dina tillståndsansökningar till polisen som i sin tur hämtar in ett yttrande från handläggare på kommunen. En bedömning sker i varje enskilt fall innan tillstånd kan beviljas.

Polisen tar ut en avgift för tillståndet. Avgiften betalar du i samband med att du lämnar in ansökan. Utöver det tillkommer en kostnad för kommunens upplåtelse av marken.

Kontakt

Anna Thors

Valansvarig

Telefon: 0660-881 00

E-post: anna.thors@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)