Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

För partier i valarbete

Bra att veta

På dessa sidor hittar du information som gäller för partier som deltar i valet 2022. Hittar du inte det du söker så kan kommunens valkansli hjälpa till att svara på frågor. Du når dem via kommunens kontaktcenter.

För att underlätta för alla partier att lämna valsedlar till vallokaler och förtidsröstningslokaler kommer kommunens alla vallokaler och förtidsröstningslokaler att hålla öppet för partierna att lämna in valsedlar innan öppningen för röstningen börjar.

Partier som vill affischera på offentlig plats eller använda en scen för ett valtal eller liknande behöver ansöka om tillstånd från polismyndigheten enligt ordningslagen. Det gäller även för partier som vill anordna allmänna sammankomster på allmän plats. Till allmän sammankomst räknas valkampanjaktiviteter som demonstrationer, manifestationer och opinionsyttringar exempelvis valmöten, valtal eller att dela ut flygblad. Tänk på att skicka in ansökningar till polisen i god tid. Under semesterperioden kan handläggningstiden förlängas både hos polisen och hos kommunen.

Du lämnar in dina tillståndsansökningar till polisen som i sin tur hämtar in ett yttrande från handläggare på kommunen. En bedömning sker i varje enskilt fall innan tillstånd kan beviljas.

Polisen tar ut en avgift för tillståndet. Avgiften betalar du i samband med att du lämnar in ansökan. Utöver det tillkommer en kostnad för kommunens upplåtelse av marken.

Kontakt

Anna Thors

Valansvarig

Telefon: 0660-881 00

E-post: anna.thors@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)