Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Skicka in medborgarförslag

Bra att veta

Som folkbokförd i Örnsköldsviks kommun har du rätt att skicka medborgarförslag. Ett företag, förening eller dylikt har däremot inte den möjligheten.

Ditt medborgarförslag kan bara behandlas av kommunfullmäktige om det rör något som kommunen är ansvarig för. Förslaget får inte röra myndig­hetsutövning mot enskild person eller ha ett odemo­kratiskt eller rasistiskt innehåll. Ditt förslag får inte heller omfatta flera olika ämnen. Tänk på att formulera ditt förslag så tydligt som möjligt. Avsluta eller inled med "Jag föreslår att..." följt av ditt förslag.

Vad händer med mitt medborgarförslag?

För att ditt medborgarförslag ska presenteras för politikerna vid nästa kommunfullmäktigemöte måste det ha kommit in senast fem dagar innan mötet. Beroende på vad ditt förslag handlar om, kan fullmäktige välja att lämna ditt förslag vidare till en särskild nämnd som får hantera det och ta beslut. Kommunfullmäktige har som mål att behandla alla medborgarförslag inom 1 år. Vid kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisar kommunstyrelsen för fullmäktige vilka medborgarförslag som inte är färdigbehandlade.

Ditt medborgarförslag blir en offentlig handling

När du har lämnat in ett medborgarförslag blir det en offentlig handling. Det innebär att vem som helst kan läsa handlingen eller kopiera den.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 2
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök oss i stadshuset Kronan

Adress: Järnvägsgatan 6, entréplan
Öppettider besökscenter Kronan: 07:45–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:45–16:15).
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns mölighet till drop-in att träffa finskspråkig och sydsamiskspråkig kommunvägledare.