Länk till startsidan

Borgerlig vigsel

Bra att veta

En borgerlig vigsel är en rättsligt bindande ceremoni för er som vill gifta er utan religiösa inslag. Den ger er också stort utrymme att utforma ceremonin efter era personliga önskemål. Ni väljer själva vem av de särskilt utsedda vigselförrättarna som ni vill ge det fina uppdraget. Under vigseln ska två vittnen närvara som ni själva utser.

Ceremonin är gratis om ni väljer att hålla den i vigselrummet på Örnsköldsviks museum och konsthall eller på stadshuset Kronan. Om ni däremot väljer en annan plats, som ni ordnar själv, kan reseersättning för vigselförrättaren tillkomma. Vigseln måste bokas minst tre veckor före ceremonin.

I stadshuset Kronan kan par som önskar det välja en speciell inramning av ceremonin genom att låta viga sig vid ett samiskt vigselbord och med en finskinspirerad vävd rana som bakgrund. Den samisk-finska utsmyckningen är skapad av lokala konsthantverkare i Örnsköldsvik.

Vigsel kan äga rum under respektive lokals öppettider.

Givetvis kan ni välja att själva ordna annan lokal eller plats för vigseln.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 2
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök oss i stadshuset Kronan

Adress: Järnvägsgatan 6, entréplan
Öppettider besökscenter Kronan: 07:45–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:45–16:15).
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns möjlighet till drop-in att träffa finsk- och nordsamiskspråkig kommunvägledare.