Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Nolaskogs sommarnummer är här
 Ungdomar och ledare  som planerar att bestiga Kebnekajses sydtopp.

Nolaskogs sommarnummer är här

I dagarna dimper Nolaskogs, Örnsköldsviks kommuns informationstidning till hushållen, ner i brevlådorna. Där får du en inblick i olika verksamheter, från aktuella byggprojekt till jämställdhet inom omsorgsyrken.

Med sommaren för dörren tipsar Nolaskogs om evenemang i trakten – massor av musik utlovas och är du konstintresserad rekommenderas en vandring bland silhuetter i staden. En vandring av det tuffare slaget väntar de ungdomar som veckan efter midsommar ger sig i närkamp med Kebnekajses (Giebmegáisi) sydtopp – läs om hur de förberett sitt stora äventyr.

I serien Mitt jobb i kommunen träffar vi Mattias som arbetar som personlig assistent, ett omväxlande och meningsfullt arbete som berikar de egna perspektiven på flera sätt. Samma omtanke om andra finner vi hos familjen Umeågård som, i sitt uppdrag som kontaktfamilj, regelbundet välkomnar två unga personer till sin gemenskap.

Vi har också hälsat på i Holmens plantskola där ukrainska säsongsarbetare ser till att tallplantor kommer i jorden samtidigt som det svenska språket och kontakten med arbetsgivare gror. En person som blev sin egen arbetsgivare är Årets nyföretagare Karina Hedin. Läs om hur hon skapade sin egen framgång.

Kanske ser du också att Nolaskogs har fått ett nytt omslag från och med detta nummer. Vi hoppas du ska finna tidningen lite ljusare och mer tillgänglig – och så klart att du ska hitta något i den breda blandningen av innehåll som intresserar dig.

Nolaskogs skickas ut till kommunens alla hushåll. Här på webben kan du ta del av en digital upplaga av det senaste numret. Länk till annan webbplats.

Tidigare utgåvor av Nolaskogs hittar du här.

Vill du ha Nolaskogs inläst, är du välkommen att kontakta Region Västernorrlands inläsningstjänst.

 

Publicerad: