Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Systembyte för busskort i höst – ny ansökan för ungdomskort krävs
Solig dag och en buss passerar förbi en hållplats i vad som ser ut att vara centralt i en stad.

Från och med 28 oktober gäller nya ungdomskort. Barn och unga som fortsatt vill kunna åka buss med ungdomskort efter 27 oktober behöver göra en ny ansökan.

Systembyte för busskort i höst – ny ansökan för ungdomskort krävs

Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland (Dintur), kommer under hösten genomföra ett systembyte för busskort. Det innebär förändringar för barn och unga som har rätt till ungdomskort i Örnsköldsviks kommun. Vid systembytet kommer alla befintliga ungdomskort att sluta gälla. Vilket innebär att alla barn och unga som fortsatt vill kunna åka buss med ungdomskort behöver ansöka om ett nytt kort.

Systembytet av Dinturs kortsystem kommer att börja gälla någon gång under hösten 2024. Vilket innebär att alla som har ungdomskort och har för avsikt att använda ungdomskort efter systembytet, behöver göra en ny ansökan för att få ett nytt fungerande kort.

Sista datum för ansökan är 31 augusti för att kommunen ska kunna garantera att det nya kortet ska hinna levereras i tid. Korten är gratis och börjar levereras via post från och med vecka 42.

Här beställer du det nya ungdomskortet (kortet kommer att kunna användas efter Dinturs systembyte som sker i höst). Länk till annan webbplats.

Alla befintliga ungdomskort gäller fram till dess att Dintur ändrar system. Behöver du ansöka om ett ungdomskort eller ersättningskort redan nu kan du göra din ansökan här: Ansök om ungdomskort som kan användas fram till systembytet. Länk till annan webbplats.

 

Mer information om ungdomskort.

Publicerad: