Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Nya parkeringsregleringar inom Örnsköldsviks centralort
Foto av en person som står lutad mot en vägstolpe som visar vägskyltar.

Parkeringsvakt Robert Edlund visar en av vägmarkeringarna som kommer synas i de ny datumparkeringsförbudsområdena, som börjar gälla från och med måndag 17 juni.

Nya parkeringsregleringar inom Örnsköldsviks centralort

Örnsköldsviks kommun har gjort en översyn av parkeringsregleringen inom Örnsköldsviks centralort för att anpassas till den förändrade stadsbilden och tydliggöra för trafikanterna. Från och med 17 juni börjar fyra nya datumparkeringsförbudsområden samt ett nytt parkeringsförbudsområde att gälla i centrala Örnsköldsvik.

Parkeringsregleringen innebär bland annat att ett stort datumparkeringsförbudsområde ändras till fyra mindre områden för att tydliggöra för trafikanterna, genom att skyltningen kommer synas bättre i och med att de kommer närmare områdesgränserna.

— Det här kommer göra det bättre för trafikanterna genom att det blir tydligare med skyltningen. Vi kommer påbörja arbetet med att sätta upp de nya vägskyltarna inom kort och vi uppmuntrar alla trafikanter att hålla utkik efter de nya skyltarna, 17 juni kör vi i gång, säger Robert Edlund, parkeringsvakt, Örnsköldsviks kommun.

Kartor över de nya förbudsområden kommer att publiceras på kommunens webbplats 17 juni, när de nya föreskrifterna börjar gälla. För dig som trafikant innebär förändringen att det blir extra viktigt att vara uppmärksam på vägmärkena inom respektive förbudsområde.

Arbetet med översyn av parkeringsregleringen har gjorts i samverkan mellan Polismyndigheten, Trafikverket och Örnsköldsviks kommun.

Mer information om parkering samt vad som gäller kring datumparkering och vägmärken hittar du här.

Publicerad: