Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Invigning av utegym i Strandparken
En träningsmaskin som står utomhus på en grusplan med utsikt över vatten.

Tisdag 28 maj invgis nya utegymmet i Strandparken. Ta chansen att prova på tillsammans med träningsinstruktörer från Omnigym och representanter från kultur- och fritidsavdelningen.

Invigning av utegym i Strandparken

Tisdag 28 maj kl 11-13 välkomnas allmänheten till invigningen av det nya utegymmet i Strandparken. Utegymmet testades förra sommaren och var mycket välbesökt, därför har kommunen nu valt att köpa in utrusningen permanent. Samtidigt drar snart en fem veckors provperiod för ett liknande utegym i gång vid Skyttis.

På plats i Strandparken under invigningsdagen finns representanter från kommunens kultur- och fritidsavdelning som bjuder på fika och Fritidsbanken deltar även och visar upp sin utlåningsverksamhet. Samt kommer du att få träffa instruktörer från Omnigym som är på plats för att guida dig genom de olika träningsmaskinerna och kan ge personliga träningsråd.

Ett liknande utegym som placerats i Strandparken kommer även att testas under fem veckor på Skyttis med start 30 maj. Allmänheten uppmuntras till att nyttja gymmet och om intresset visar sig vara stort kommer även det utegymmet att kunna bli en permanent lösning på Skyttis.

Utveckling i Strandparken

Strandparken, som även omfattas av Lungviksparken, spelar en central roll i den nya stadsdelen som planeras i Örnsköldsvik. Området är under utveckling och i parken pågår det just nu bland annat röjningsarbete av buskage och dagvattenkanalen, toaletten har fått en rejäl uppfräschning och det kommer även att placeras ut bänkar till sommaren 2024.

Läs mer om utvecklingen i Strandparken på webbsidan Framtid Örnsköldsvik. Länk till annan webbplats.

Publicerad: