Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Festivalen Maker Town 2024
illustration med rosa bakgrund och svart text samt några kuber i olika färger som föreställer en tulpan, girlanger, en fabrik, bestick samt en kran.

Maker Town 23-26 maj 2024 i Örnsköldsvik, en festival för kreativitet, entreprenörskap och innovation.

Festivalen Maker Town 2024

Den 23 – 26 maj genomförs årets upplaga av Maker Town: en samskapad festival för kreativitet och innovation i Örnsköldsvik. Programmet är fyllt av spännande och trevliga inslag som exempelvis ”glädjeauktion” på Stora torget, fotoutställning, föreläsningar, hantverk, konst, prova på, folkdräktsparad samt musik och missa inte konserten ABBA Tribute med fri entré på Sliperiet.

Maker Town genomförs för andra gången och har som syfte att lyfta och synliggöra den kreativitet, innovation och det entreprenörskap som finns i Örnsköldsvik. Festivalen är en arena för nya möten, samarbeten, produkter och upplevelser.

— Människor stannar på platser där de tillåts växa och utvecklas och där är kulturen avgörande, den ger oss en känsla av sammanhang och stärker en orts attraktionskraft. Kulturupplevelser bidrar till livskvalitet och välbefinnande vilket i sin tur bidrar till stark samhällsbyggnad och tillväxt. Därför är det så viktigt med den här typen av arrangemang som skapar förutsättningar och samlar idéer och initiativ från flera olika områden. Det stärker Örnsköldsviks kulturliv, säger kulturstrateg Jessica Dahlbäck, Örnsköldsviks kommun.

Innovationsbolaget i Örnsköldsvik är festivalsamordnare och programmet byggs av enskilda aktiviteter och initiativ som arrangeras av företag, organisationer och individer under festivaldagarna.

Festivalen sammanfaller med Trädgårdsmässan och Kulturskolans Dag som firas lördag den 23 maj. Det blir en fullspäckad helg där kreativitet och skapande står i centrum.

Se hela programmet och mer info på Maker Towns webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad: