Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Skräpplockardagarna 2024 i full gång
Tre glada barn ger tummen upp mot kameran.

Vecka 19 deltar Örnsköldsviks kommun i Skräpplockardagarna 2024 som arrangeras av Håll Sverige Rent.

Skräpplockardagarna 2024 i full gång

Vecka 19 pågår Skräpplockardagarna i Örnsköldsviks kommun. Skräpplockardagarna arrangeras av den ideella organisationen Håll Sverige Rent. Aktiviteten riktar sig i första hand till barn, unga och pedagoger inom skolan där man tillsammans går ut och plockar skräp och samtidigt lär sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat. I Örnsköldsviks kommun deltar i år 4283 (i skrivande stund) barn och unga från kommunens skolor och förskolor.

Sammantaget i år deltar drygt 648 000 barn och unga från hela landet i Skräpplockardagarna som går under temat Stoppa skräpet – rädda haven. Deltagarna får ta del av ett undervisningsmaterial som är anpassat mot förskola, grundskola och gymnasium. Årets material handlar bland annat om hur skräp som slängs på land oftast till slut hamnar i havet och skadar djur, natur och klimatet samt hur viktigt det är att vi tillsammans hjälps åt för att stoppa nedskräpning. Tillsammans kan vi göra skillnad, liten som stor, och ta hand om våra hav och vattendrag.

Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen fram till 31 maj, och det går att ta del av utbildningsmaterialet och plocka skräp när som helst under året.

Mer information om Skräpplockardagarna hittar du på Håll Sverige Rents webbplats. Länk till annan webbplats.

Även vuxna uppmuntras via Håll Sverige Rent att delta i olika skärpplockningskampanjer, härnäst arrangeras Hela Sverige plockar skräp med start 21 september.

Läs mer om hur du kan bidra till ett renare Sverige på Håll Sverige Rents webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad: