Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Issäkerhetsevent i inre hamnen torsdag 21 mars

Issäkerhetsevent i inre hamnen torsdag 21 mars

Varje år arrangerar Örnsköldsviks kommun ett issäkerhetsevent för att belysa om issäkerhet. I år kommer eventet att hållas i inre hamnen i Örnsköldsvik dit allmänheten hälsas välkommen kl 16-18 för information, prova på isbad och bastu på isen.

— Bjud gärna in någon du är rädd om. För dom som är i riskgrupperna är svårast att nå. Gillar man att fiska på isarna till exempel så är detta en kväll du inte ska missa! För du kan både prova din flytoverall under säkra former, och vinterbad och träna islivräddning, säger Mikael Vestman, fritidskonsulent vid Örnsköldsviks kommun.

Räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet och kustbevakningen kommer att informera om issäkerhet. På plats kommer det även finnas flera brandbilar från räddningstjänsten och snöskotrar från kustbevakningen. Utöver det kommer allmänheten erbjudas möjlighet att testa bad i isvak, samt lära sig ta sig upp med hjälp av isdubbar med stöd från erfarna instruktörer. I anslutning till isvaken finns en bastu på isen samt varmt utrymme i Örnsköldsviks vandrarhems lokaler för att byta om.

Eventet arrangeras med stöd av Nationella Issäkerhetsrådet.

Se Facebooksidan Örnsköldsviks kommun - Naturguiden för mer information. Länk till annan webbplats.

Publicerad: