Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Snart viktbegränsas de enskilda vägar som kommunen sköter
Timmerlastbil kör längs en grusväg med åkermark vid sidan om samt skogen i bakgrunden.

Nu närmar sig den period på året med tjällossning då kommunen behöver viktbegränsa de enskilda vägar där kommunen är väghållare.

Snart viktbegränsas de enskilda vägar som kommunen sköter

Nu närmar sig den period på året med tjällossning då kommunen behöver viktbegränsa de enskilda vägar där kommunen är väghållare. Vägarna kommer att begränsas till en maximal totalvikt på 4 ton. Planerar du för tung transport efter dessa vägar är det bra om du genomför transporten innan viktbegränsningen börja gälla, därefter krävs transportdispens.

För att minimera skador på de enskilda vägarna som kommunen sköter, uppmuntrar trafik- och parkavdelning alla som planerar tyngre transporter efter dessa vägar att, i den mån det är möjligt, göra bort dessa innan vikten begränsas. När viktbegränsningen börjat gälla behöver du en transportdispens för att framföra fordon med totalvikt på över 4 ton.

Ska du exempelvis transportera kross- och gruslaster, fönster, dörrar och andra lösa saker, eller material som tål att stå utomhus utan att förstöras, är det svårare att få igenom en transportdispens under tiden då viktbegränsningen gäller.

Exakt datum för när viktbegränsningen kommer börja gälla fastslås och publiceras så snart det är möjligt.

Läs mer om transportdispens och ansökan samt ta del av karta över de enskilda vägar som kommunen sköter.

Publicerad: